Şantiye Çadırı ( SC 019 )
Şantiye çadırları istenilen boy ve ebatlarda üretilebildiği gibi farklı yapısal özelliklerine göre de çeşitlendirilebilmektedir. Bu çeşitlenme ihtiyaçlar doğrultusunda çoğalmakta ve kendi içerisinde detaylanmaktadır.
Şantiye çadırı çeşitlerine göz attığımızda ilk olarak karşımıza çıkan unsur izolasyon olmaktadır. Şantiye çadırları kullanılacakları iklimsel koşullara göre izolasyonlu ve izolasyonsuz olarak 2ye ayrılmaktadırlar. Şantiye çadırının kullanılacağı mekanda sert iklimsel koşullar varsa şantiye çadırının izolasyonlu olması zorunludur. Aksi takdirde şantiye çadırının içerisini ısıtmak mümkün değildir. Şantiye çadırlarında en önemli olan bir diğer unsur ise çadırın yapımında kullanılan malzemelerin yanmaz olmasıdır. İnşaat alanları istenmeyen kazalara ve olası yangınlara son derece müsait yerleşimlerdir. Bu sebeple Şantiye sahasında güvenliğin sağlanması ilk olarak şantiye çadırlarının yanmaz malzemeden imal edilmiş olması ile başlamalıdır. Ayrıca şantiye çadırları yalnızca konaklama için değil, işçilerin yemekhane olarak kullanması için de dizayn edilebilmektedir. Bunun yanı sıra depolama amaçlı tertip edilmiş ve düzeni sağlamak için kullanılan şantiye çadırları da çeşitler arasında mevcuttur.
Şantiye çadırı çeşitleri ihtiyaçlar doğrultusunda artmaktadır. İnşaat firmaları bünyelerinde barındırdıkları işçi sayısına göre çadır büyüklüğünü seçmekte ve söz konusu çadırların montaj ve demontaj işlemleri son derece basit ve pratik olduğundan sıklıkla tercih edilmektedir. Üstelik şantiyelerde konaklama için çadır kullanılması başka yapıların kullanılmasından ziyade çok daha ekonomiktir. Bu da şantiye çadırlarının sıklıkla tercih edilmesinde çok büyük bir etkendir.
Bir cevap yazın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.